Форум м.Заліщики

Заліщики online. Відкритий проект

Перейти на головну сторінку проекту

Сьогодні: П'ят листопада 17, 2017 11:57 pm

Часовий пояс UTC+03:00




Створити нову тему  Відповісти  [ 78 повідомлень ]  На сторінку 1 2 3 4 5 6 Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Творчість: готуємо гамати
ПовідомленняДодано: Чет листопада 16, 2006 6:56 pm 
Офлайн
Активний учасник форуму
Аватар користувача

З нами з: Сер листопада 30, 2005 6:34 pm
Повідомлень: 499
Звідки: 2:464/108.177
Ну, на форумі більшість хлопців і сильну кухню ми тут не розведемо, але у кожного є улюблений закусончик або випивончик, який він сам собі вміє і любить приготувати... Короче розказуйте як.

Ну наприклад, універсальна весч - салат. Накидаєш в тарілку, чого сам любиш, майонезом заливаєш - і салатик є.
мій любимий салатик - "Цезар".
Береш ріжеш кубиками копчену курочку (мона ковбасу або шиночку)
перець (мона помідорчик)
салат (мона і фафусту :))
хлібчик, обжарений на маслі,
і твердий голандський сир.
Ну і майонезик звичайно. Я найбільше люблю Торчин "Європейський" або "Столовий" Оліс. :)

_________________
Гауранга!


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: Вів листопада 21, 2006 7:06 pm 
Офлайн
Заліщицький форуміссімус
Аватар користувача

З нами з: Вів серпня 09, 2005 2:34 pm
Повідомлень: 1259
Звідки: м. Заліщики
Я наприклад як професіонал холостяк зі стажем пропоную яєшню за власним рецептом:

Берем:

1. два-три або пять яєць (в залежності від того наскільки зголоднів)

і велику сковорітку (бритванку, пательню, рондиль... чи як там хто той девайс зве)

2. добрячий кусок гарного сала
3. цибулину
4. зелень (в основному петрушка, можна ще кропу - але то в кого який смак)
5. сіль... і обовязково - мелений перець!

Спочатку нагріваємо сковорідку... і кидаємо нарізане пластинками сало. Коли сало почне топитися і буде вже достатньо смальцю щоб вкрив дно сковорітки - закидаємо туди порізану не дуже дрібно цибулю (страшенно не люблю порізану на дрібно цибулю). Прожарюємо щоб вона ледь почала золотитися і тоді додаємо власне яйця!! (УВАГА!!! Перед вкиданням, яйця необхідно розбити і затарабанити до сковорітки власне тільки їх вміст :D ). Коли то все діло почне шкварчати і жаритися - легенько помішуємо щоб змішати цибулю з ще непрожареним і напів рідким білком, але обережно щоб не розбити і не змішати жовтки. Далі стандартно... солимо і перчимо жовтки... зверху посипаємо мілко порізаною зеленню. Далі дуже важливо не пережарити... білки мають більш менш загуснути а жовтки мовинні залишитися здебільшого все ще рідкими (!!) . Ось і все! Викидаємо то все у глибоку при глибоку (у випадку з 5 яйцями) тарілку, беремо велику ложку і до столу... яйця з кавалками сала неабияк ситна пожива!! Смачного!

_________________
відвідувачe, памятай: найкращий модератор - твоя совість!

Зображення


Востаннє редагувалось Вів жовтня 30, 2007 11:14 pm користувачем Joseph007, всього редагувалось 4 разів.

Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: Чет листопада 23, 2006 12:35 pm 
Офлайн
Активний учасник форуму
Аватар користувача

З нами з: Сер листопада 30, 2005 6:34 pm
Повідомлень: 499
Звідки: 2:464/108.177
Тоді отвєтний удар :)
Як ми з батьком гнали вишняк, коли мама була в Іспанії 8)

Бомба не получиться, але все ж краще за ароматизований спиртовий розчин з ларька ;)

Вишні підігріваємо в духовці десь при 70 градусах, щоб трошки зморщилися.
Коли вистигне - засипати доверху в бутель і залити горілкою. І в холодильник на тиждень.
Цю наливку ми зливаємо, а ягідки заливаємо свіжою порцією горілки :) і знову в холодильник на 2 тижні.
Ще раз повторити, тепер хай стоїть місяці два. Потім всі три наливки змішати, покласти десь по 200г цукру на літр розлити в пляшки і в підвал. :)

_________________
Гауранга!


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: П'ят січня 26, 2007 12:28 pm 
Офлайн
Заліщицький форуміссімус
Аватар користувача

З нами з: Вів серпня 09, 2005 2:34 pm
Повідомлень: 1259
Звідки: м. Заліщики
Вишняк - це руль! Б'ю у відповідь!

Чисто інженерська пошуково -раціоналізаторська робота... просто таки винахід.. підозріваю що то може бути ровер :D але скажу всім чистосердешно я сам до нього додумався!! Чи то пак заставили жорсткі студентсько-гуртодитські харчові будні!!

Опис проблеми: незнаю як у інших можливо людських гуртожитках, але в нашому завжди була проблема з хлібом... нете щоб його не було... але на фоні студентського безгрошівя хліба вистачало - проте було боляче дивитися як хліб має властивість черствіти, засихати, і через те постійно величезна кількість хліба просто викидалася у сміття після зачерствіння. Так було пеерведено багато хліба аж поки в голову не прийшла одна хороша ідея!!

Отже як смачно і нажористо (а головне дешево) спожити засохший хліб!!

(УВАГА!!! Хліб зіпсований... типу з цвіллю і т. п... не придатний для вживання!!!!) %)

Отже беремо 2-3 яєць... виливаємо їх вміст на тарілку і :evil: вилкою збиваємо поки жовтки гарно не змішаються з білками і не утвориться однорідна маса... далі це все треба підсолити, - а тим часом незабути поставити сковорітку з олією для розігріву на малому або спочатку сердньому вогні.

Далі беремо величезного ножа і з неймовірними зусиллями розрізаємо той черствий хліб на шматки бліьш менш нормального розміру (типу як пів долоні буде нормально)...

Коли сковорітка з олією прогріється - гарно-гарно вмокаємо черстві куски хліба в яйце щоб грінки гарно розмокли і кадаємо на сковорітку прожарюватися!! Але будьте на поготові - за 10-15 секунд при нормально прогрітій сковороді - пора перекидати грінку на другий бік... а ще за 10 треба вже викидати в тарілку і до столу...

Якщо гарно все організувати для 2-3 чоловік... то може вийти маленький конвейер - один вимочує хліб, інший жарить, а останній... хм... останньому надавати по руках - щоб не їв все передчасно!! А тоді заварюємо чай, всі за стіл... :twisted: і найкращий та найдешевший студентський сніданок - готовий!! :) Швидко перекусили - і бігом на пари!

Для студентів плюси очевидні:
1. Зекономили на покупці нових продуктів (доведеться щоправда придбати яйця - але то не так і дорого)
2. Використали засохлі кавалки хліба - які все одно викинулося б... (свиней же в гуртожитку нема, крім звичайно деяких :lol: )
3. А головне смачно і нормально поснідали!!! 8)

_________________
відвідувачe, памятай: найкращий модератор - твоя совість!



Зображення


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: Чет травня 24, 2007 11:37 am 
Офлайн
Новачок

З нами з: Вів грудня 19, 2006 10:19 am
Повідомлень: 4
Звідки: Київ
Joseph007 писав:
Йти від нас не треба.. а от приготувати ще щось можна...
я наприклад як професіонал холостяк зі стажем пропоную яєшню за власним рецептом:

Берем:

1. два-три або пять яєць (в залежності від того наскільки зголоднів)

і велику сковорітку (бритванку, пательню, рондиль... чи як там хто той девайс зве)

2. добрячий кусок гарного сала
3. цибулину
4. зелень (в основному петрушка, можна ще кропу - але то в кого який смак)
5. сіль... і обовязково - мелений перець!

Спочатку нагріваємо сковорідку... і кидаємо нарізане пластинками сало. Коли сало почне топитися і буде вже достатньо смальцю щоб вкрив дно сковорітки - закидаємо туди порізану не дуже дрібно цибулю (страшенно не люблю порізану на дрібно цибулю). Прожарюємо щоб вона ледь почала золотитися і тоді додаємо власне яйця!! (УВАГА!!! Перед вкиданням, яйця необхідно розбити і затарабанити до сковорітки власне тільки їх вміст :D ). Коли то все діло почне шкварчати і жаритися - легенько помішуємо щоб змішати цибулю з ще непрожареним і напів рідким білком, але обережно щоб не розбити і не змішати жовтки. Далі стандартно... солимо і перчимо жовтки... зверху посипаємо мілко порізаною зеленню. Далі дуже важливо не пережарити... білки мають більш менш загуснути а жовтки мовинні залишитися здебільшого все ще рідкими (!!) . Ось і все! Викидаємо то все у глибоку при глибоку (у випадку з 5 яйцями) тарілку, беремо велику ложку і до столу... яйця з кавалками сала неабияк ситна пожива!! Смачного!


Маленький апгрейд: після смаження цибулі додаємо нарізаного смужками солодкого перцю та помідори кільцями. При цьому, 1-2хв - не помішуючи
Далі за оригінальним рецептом...

Смачного


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: Чет травня 24, 2007 3:12 pm 
Офлайн
Заліщицький форуміссімус
Аватар користувача

З нами з: Вів серпня 09, 2005 2:34 pm
Повідомлень: 1259
Звідки: м. Заліщики
хм... цікаво... дякую - спробую обов'язково. :)

_________________
відвідувачe, памятай: найкращий модератор - твоя совість!



Зображення


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: Вів травня 29, 2007 9:12 pm 
Офлайн
Активний учасник форуму

З нами з: Нед травня 20, 2007 2:50 am
Повідомлень: 60
Joseph007
Спасибо за прекрасный рецепт приготовления яичницы!У меня слюнки потекли пока читал как её вкусно приготовить :)


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: Пон червня 18, 2007 12:19 pm 
Офлайн
Новачок

З нами з: Вів грудня 19, 2006 10:19 am
Повідомлень: 4
Звідки: Київ
Трохи про алкоголь.

Не так давно з'явився новий смак напою Швепс. Взагалі всі вони прикольні. Новий смак - клюква. 50% цього напою і 50% горілки (пропорція на любителя) - виходить класний коктейль.


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: Вів червня 26, 2007 10:26 am 
Офлайн
Заліщицький форуміссімус
Аватар користувача

З нами з: Вів серпня 09, 2005 2:34 pm
Повідомлень: 1259
Звідки: м. Заліщики
До совоєї яєшні рекомендую додавати сиру.

Сир нарізається тоненькими пластинками і додається в самому кінці. Після того накриваємо сковорідку кришкою і ще 2-3 хвилини "паримо" то все на малому вогні щоб сир розплавився і розтікся рівномірним шаром.

Смачного.

_________________
відвідувачe, памятай: найкращий модератор - твоя совість!



Зображення


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: Вів червня 26, 2007 11:58 am 
Офлайн
Активний учасник форуму
Аватар користувача

З нами з: Суб травня 26, 2007 12:47 pm
Повідомлень: 133
Joseph007 писав:
До совоєї яєшні рекомендую додавати сиру.

Сир нарізається тоненькими пластинками і додається в самому кінці. Після того накриваємо сковорідку кришкою і ще 2-3 хвилини "паримо" то все на малому вогні щоб сир розплавився і розтікся рівномірним шаром.

Смачного.



Холостяк зі стажом!!! але не гірше за мене!!! [img]

_________________
Судьба всех сук то покарает
Как говорится, Бог не фраер!


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: Вів червня 26, 2007 12:17 pm 
Офлайн
Заліщицький форуміссімус
Аватар користувача

З нами з: Вів серпня 09, 2005 2:34 pm
Повідомлень: 1259
Звідки: м. Заліщики
Лютік писав:
Joseph007 писав:
До совоєї яєшні рекомендую додавати сиру.

Сир нарізається тоненькими пластинками і додається в самому кінці. Після того накриваємо сковорідку кришкою і ще 2-3 хвилини "паримо" то все на малому вогні щоб сир розплавився і розтікся рівномірним шаром.

Смачного.



Холостяк зі стажом!!! але не гірше за мене!!! [img]



Холостяки усіх країн - єднаймося!!! :lol:

майже як комуністичний лозунг :D

от жили б ми в америці - то могли б створити рух з аправа холостяків, вибрали б свого сенатора та ухвалили законопроект який відкривав спеціальну урядову програму фінансування кожному холостяку персональної дівчини яка готуватиме їсти, пратиме, прибиратиме і виконуватиме іншу непосильну для справжнього холостяка роботу :lol:

_________________
відвідувачe, памятай: найкращий модератор - твоя совість!



Зображення


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: Вів червня 26, 2007 9:00 pm 
Офлайн
Активний учасник форуму
Аватар користувача

З нами з: Суб травня 26, 2007 12:47 pm
Повідомлень: 133
Цитата:
Холостяки усіх країн - єднаймося!!! :lol:

майже як комуністичний лозунг :D

от жили б ми в америці - то могли б створити рух з аправа холостяків, вибрали б свого сенатора та ухвалили законопроект який відкривав спеціальну урядову програму фінансування кожному холостяку персональної дівчини яка готуватиме їсти, пратиме, прибиратиме і виконуватиме іншу непосильну для справжнього холостяка роботу :lol:


Мда треба дійсно щось мутити.. Але ще не всьо пропало вже 2-оє дюдей є я туда ще пару людей притяну нашого шановного адміністратора вліпим а так то по маленьку купка назбирається! :lol:

_________________
Судьба всех сук то покарает
Как говорится, Бог не фраер!


Догори
 Тема повідомлення: Смачного
ПовідомленняДодано: Сер червня 27, 2007 12:03 pm 
Офлайн
Учасник форуму

З нами з: Чет червня 07, 2007 12:19 pm
Повідомлень: 17
Звідки: Оришківці
Шось ви за житейською балаканиною забули про тему форуму...
Виправляю ситуацію...

Я вже троха старий мисливець то можу поділитися нашим з татом рецептом для швидкого, поживного, і, головне СМАЧНОГО обіду....

Найперше, на привалі, слід розкочегарити невеличкий вогонь, так шоб трохи жару було...

Потім витягуємо все, що присутнє в рюкзаку (бажано, аби там були такі речі: хліб, бажано білий, можна черствий; кавал солонини, можна як домашньої так і магазинової; це будуть основні інгредієнти до обіду, можна ще цибулі чи часнику, флєщину горівки та інші спеції за смаком).

Поки я то всьо писав, то вогонь вже перегорів, і можна починати готувати...

Перед тим слід було вирізати пару прутів грабових чи ліщиновий, головне рівних...

Нарізаємо скибочками сало і силяємо його на псевдошампур, можна і оригінальний, але він, якправило, короткий і трохи буде пекти коло вогню...
Підсмажуємо сало на вогні до шкварчання і лугкого покапування....

Нарізаємо хліб, трохи грубими байдочками (приблизно 3-4 см) для зручності приготування.. (Куплений порізаний хліб для цього ніяк не підходить)

Хліб настромлюємо на жердинку (не через мякушку, а через шкуринку) і підсмажуємо на вогні до румяного кольору і легкого потріскування....

Все це приготоване вже можна їсти, якшо все правильно зроблено, то пальчики оближеш...

Може і не все зрозуміло, але то на словах тяжко пояснити, треба йти зі мною на охоту і побачити на свої очі...

П.С.
Замість сала можна використати і ковбасу, але хліб нічим замінити не можна...

Не думайте, шо це суто охотнічі хитрості, рецепт 100% підходить і для будьякого турпоходу чи просто виходу на природу....

СМАЧНОГО!!!

_________________
Вік живи - вік учись... Тільки не на одному курсі...


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: Сер червня 27, 2007 11:25 pm 
Офлайн
Активний учасник форуму
Аватар користувача

З нами з: П'ят грудня 16, 2005 7:51 pm
Повідомлень: 145
Цікаво. Наступного походу в Карпати спробуємо! :roll:


Догори
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: П'ят червня 29, 2007 1:49 pm 
Офлайн
Активний учасник форуму
Аватар користувача

З нами з: Пон березня 19, 2007 10:24 pm
Повідомлень: 219
Звідки: MINSK
Смакота. Зразу згадується дитинство. Ми в селi, нє, правiльнiш буде сказати на хуторi (там 4 жилих дома, а кругом лiс) часто жарили так сало. Але менi бiльш подобалося добре прожарити сало, а на хлiбець зiбрати той жирок, що капає у вогонь. Дальше хлiб пiджарюється i посипається нарiзаною зеленою цибулей, укропчиком, петрушечкою, (хто, що бiльш любить), а також можно хлiб з легка натерти чосничком, а потiм вже посипати зелениною. Смачного! :)


Догори
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему  Відповісти  [ 78 повідомлень ]  На сторінку 1 2 3 4 5 6 Далі

Часовий пояс UTC+03:00


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: 1 і 0 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Перейти:  
cron

Працює на phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Український переклад © 2005-2014 Українська підтримка phpBB