Агрегатор новин Заліщик в Інтернеті

Чи дійсно ситуація під контролем?

Як повідомляє прес-служба МОЗ України 27 жовтня 2009 року Головний державний санітарний лікар України Олександр Біловол доповів Міністру охорони здоров'я України Василю Князевичу про ускладнення епідемічної ситуації в Тернопільській області. Не дивлячись на поступове зниження кількості щоденних захворювань людей в зв’язку з запровадженням обмежувальних заходів, до лікувально-профілактичних закладів звертаються хворі, в тому числі з важкими формами пневмонії.

Із-за пізніх звернень громадян за медичною допомогою, ускладнена діагностика хвороби і цілеспрямоване лікування, як наслідок є летальні випадки, ймовірно викликані респіраторною вірусною інфекцією.

Захворюваннями вражено в основному населення м. Тернополя та південних районів області, зокрема Чортківського, Теребовлянського, Гусятинського, Борщівського. Хворі, які померли, не перебували в країнах, неблагополучних по захворюваності на грип А (H1N1) Каліфорнія і проживали на різних територіях області.

Робота вірусологічної лабораторії, епідеміологів організована та направлена на забезпечення отримування матеріалу від хворих з подальшим опрацюванням: з 1 по 26 жовтня виключно методом виявлення імунофлюористуючих антитіл проведено дослідженя мазків з носа, зіву у людей з метою виділення антигенів вірусів грипу та ГРВІ. Всього обстежено 175 осіб від яких проведено 1015 досліджень, з них з позитивним результатом 71, а саме: грип типу А – 9, парагрип – 50, рино-синтинціальний вірус – 11, аденовірус – 1 . Результати методом флюористиюючих антитіл від померлих 2-ох осіб – негативний.

Ситуація знаходиться під особистим контролем Головного державного санітарного лікаря України.

 

Пошук

Система Orphus