Агрегатор новин Заліщик в Інтернеті

Оздоровлення завершується, проблеми залишаються

Ми захоплюємося природою Карпат, Кавказу, Кримських гір і не хочемо оцінити красу Тернопілля. Річка Дністер має неповторну красу і утворює Дністровський каньйон. У долині урочища Червоне протікає Джурин, який впадає в Дністер. Тут, наче в музеї під відкритим небом, зібрані геологічні, ботанічні, археологічні, гідрологічні пам'ятки, які разом творять неповторні ландшафти. Чарівна природа Урочища Червоне, що в селі Нирків, руїни Червоноградського замку, неповторна краса Джуринського водоспаду - все це є чудова місцевість для оздоровлення та відпочинку людей.

У центрі цього природного музею розташований дитячий оздоровчий заклад «Ромашка» на території площею 2 гектари, який функціонує вже понад 30 років. Щорічно в ньому оздоровлюється 300 дітей з району та області. На території закладу - одноповерхові літні будинки, адмінкорпус, їдальня із світлицею, літній павільйон, душева, умивальники. Холодна проточна вода і каналізація є тільки в харчоблоці і душовій. Внутрішніх туалетів немає, тільки надвірні. Оздоровчий заклад - на районному бюджеті відділу з питань освіти РДА. Понад 3 роки кошти на проведення біжучих ремонтів не виділяються, косметичні проводяться силами господарської служби оздоровчого закладу за власний рахунок.
У їдальні треба провести капітальний ремонт стін, стелі, перекриття даху, в будинках - замінити лінолеум, придбати новий твердий інвентар.

Літній павільйон потребує ремонту, а, отже, значних коштів, адже бетонна підлога в ньому з вибоїнами, їх не вистачає постійно. І переважно згадують про цю перлину не протягом року, а під час оздоровчого періоду. У «Ромашці» потрібен капітальний ремонт і нові корпуси, які могли би приймати дітей цілорічно. Якби знайшлися спонсори, котрі довели б цей дитячий оздоровчий заклад до європейського рівня?! Не втрачаймо цю чудову перлину краю, адже вона може давати району значні кошти в бюджет, а людям - моральне задоволення від здорового відпочинку.

Галина БРУСЯК,
помічник лікаря-гігієніста
ДЗ «Заліщицька райСЕС»
Газета "Колос", №64-65 від 13 серпня 2010 року

Читайте також

Пошук

Система Orphus