Агрегатор новин Заліщик в Інтернеті

Корпорація Microsoft визнала лише одну українську школу - Заліщицьку гімназію

Заліщицька державна гімназія стала єдиним українським навчальним закладом, який увійшов до списку шкіл, відібраних міжнародними експертами та консультантами корпорації Microsoft Partnersin Learning («Партнерство в навчанні»). Про це ІА «Наголос» повідомили у прес-службі компанії Microsoft Україна.

У 2012-му році Заліщицька державна гімназія стала єдиним українським навчальним закладом, який увійшов до списку шкіл, відібраних міжнародними експертами та консультантами корпорації Microsoft – Partnersin Learning – «Партнерство в навчанні» для участі у програмі для середніх загальноосвітніх закладів світу, отримавши статус «Школа-лідер» (PathfinderSchool).
За міжнародними критеріями така оцінка надається закладу освіти, педагоги якого в своїй роботі застосовують інноваційні методи і є достатньо компетентними, щоб ділитися власними напрацюваннями, а також можливості учнів спілкуватися й обмінюватися досвідом з однолітками інших країн.
Аналіз минулорічної роботи керівники навчальних закладів і педагоги з 50 країн світу, серед яких була директор Заліщицької гімназії Олександра Войчишин, підсумували під час Глобального форумуMicrosoft у м.Празі Чеської Республіки.
Нагадаємо, раніше Заліщицька державна гімназія під керівництвом директора О. Д. Войчишин стала єдиним з України переможцем програми «Школа і пошуках інноваційного шляху», організованої фірмою Microsoft, яка дасть змогу вдосконалювати механізм впровадження ІКТ у навчальних процес і ділитися власними досягненнями з навчальними закладами країн світу. Вітаємо і запрошуємо до співпраці.
Довідка: програма «Партнерство в навчанні» має на меті допомогти освітянам та школярам реалізувати свій потенціал повною мірою шляхом доступу до найсучасніших інформаційних технологій. Використання технологій допомагає освітянам здобути необхідні навички для більш якісного та сучасного навчального процесу, а школярам дає більше можливостей проявити свої таланти в різних сферах.

В Україні програму «Партнерство в навчанні» було започатковано у 2003-му році. В травні 2008-го року Міністерство освіти і науки України та корпорація Microsoft підписали Меморандум про взаєморозуміння, в якому домовились про співробітництво щодо розвитку освіти та науки в Україні та співпрацю в реалізації програми «Партнерство в навчанні» на наступні 5 років.

Джерело:
ІА "Наголос"

Читайте також

Пошук

Система Orphus