Агрегатор новин Заліщик в Інтернеті

Олег Гулько з Заліщиків загинув на Сході

41-річний Олег Гулько із Заліщиків Тернопільської області загинув 7 липня у Антитерористичній операції на Сході. Чоловік був бійцем 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Страшну звістку про смерть земляка рідним повідомили друзі, разом з якими служив Олег.

Загинув біля міста Щастя від пострілу в спину. Свідки кажуть - терористи приїхали начебто здаватися з білим прапором, а потім відкрили вогонь на ураження. Олег Гулько всю зиму провів на столичному Майдані, а в травні вирушив воювати на схід. Рідним про це не сказав, щоб не хвилювалися. Мама дізналася, що Олег у гарячій точці лише отримавши звістку про його смерть.

Автобус з тілом покійного у супроводі чотирьох хлопців-військових виїхав до Києва. Там 8 липня, в Українському домі з Олегом прощалися друзі-майданівці. Звідти автобус вирушив на Тернопільщину.

Прощання з бійцем у Теребовлі. ФОТО: Ростилав Дисевич

Коли домовину з тілом вбитого військовика перевозили у Заліщики, о 12 годині біля катедрального собору Верховних Апостолів Петра і Павла данину глибокої шани і пам’яті прийшли віддати убієнному землякові жителі Чорткова. Єпарх Бучацької єпархії УГКЦ Владика Дмитро Григорак відправив над тілом українського Героя поминальну панахиду.

Фото: Золота Пектораль

9 липня на прощання з героєм у Заліщиках прийшли односельчани. У Заліщицькому будинку культури відбулася панахида. Вздовж траси, якою тіло героя везли з обласного центру, стояли тисячі людей зі свічками.

Репортаж телеканалу 1+1:

Влада міста вже оголосила про Дні жалоби 8, 9, 10 липня у зв'язку з загибеллю Героя в АТО.

Похорон відбувся 10 липня.

Читайте також

Пошук

Система Orphus